V tomto článku se dozvíte podrobnosti o Snail Inc., technologické společnosti, která vyvíjí online hry. Její IPO na burze NASDAQ proběhlo 10. listopadu pod tickerem SNAL.

Online hry jako segment zábavního průmyslu se v posledních letech aktivně rozvíjejí. Nárůst jejich popularity jsme pozorovali během pandemie COVID-19, kdy vlády zavedly zákazy vycházení.

IPO společnosti Snail

Co víme o společnosti Snail

Společnost Snail Inc. založili v roce 2009 a donedávna byla dceřinou společností čínského vývojáře online her Suzhou Snail Digital Technology Co. Ltd. Společnost vyvíjí, propaguje a prodává online hry pro více uživatelů v USA a investuje do vývoje nových her. herní projekty.

V rámci vývoje produktu provádí emitent mnoho důležitých přípravných prací, které zahrnují přizpůsobení her pro trh, studium poptávky, tvorbu a realizaci marketingových strategií a lokalizaci produktů. Snail se ve svém portfoliu může pochlubit franšízami jako ARK: Survival Evolved, Atlas, Last Oasis, Dark and Light a Outlaws of the Old West.

Podnikání Snail

Podnikání Snail

ARK: Survival Evolved je na seznamu Top-25 her na platformě Steam od roku 2016. Do 30. června 2022 se ji nainstalovalo na různá zařízení více než 77 milionů. Průměrný denní počet aktivních uživatelů přihlášených do hry je 395 150 lidí, přičemž historické maximum je 755 000.

Je třeba poznamenat, že ARK: Survival Evolved tvoří 90 % příjmů Snail. To znamená, že emitent bude muset své podnikání lépe diverzifikovat.

Vývoj podnikání společnosti

Vývoj podnikání společnosti

Emitent podporuje kreativitu svých vývojářů tím, že jim poskytuje širokou škálu technologií a zdrojů. Společnost Snail Inc. vytvořila streamovací platformu s názvem Noiz. Jejím prostřednictvím bude propagovat své produkty. Management firmy je přesvědčený, že Noiz bude důležitým nástrojem pro realizaci marketingových strategií společnosti.

Prodeje Snail

Prodeje Snail

Do 30. června 2022 přilákala společnost Snail Inc. 12,9 milionů USD v investicích, přičemž hlavními investory byly Ancient Jade (East) Holding Ltd., Qianrong Capital Ltd., Hua Yuan International Ltd., Amethyst Fortune Development Ltd., Olive Wood Global Development Ltd. a Ferth Development Ltd.

Jaké jsou Vyhlídky pro cílový trh společnosti

Podle Newzoo dosáhl do roku 2021 trh online her 192,7 miliard USD a do roku 2025 přesáhne 225 miliard USD. Pokud jde o Grand View Research, v roce 2021 ocenila online herní trh na 196 miliard USD a očekává, že do roku 2030 dosáhne 504 miliard USD. Průměrný roční růst mezi lety 2022 a 2030 vychází na 12,9 %.

Čtěte také  IPO společnosti SaverOne 2014 - Investice do bezpečnosti silničního provozu

Nejvyšší rychlost rozvoje tohoto sektoru se předpovídá v asijsko-pacifickém regionu. Hlavním pozitivním faktorem, který sektor ovlivní, by měla být monetizace her a digitálních tržišť.

Výhled pro Cílový trh společnosti

Výhled pro Cílový trh společnosti

Kdo jsou Hlavní rivalové Snail Inc.

  • Společnost Apple Inc.
  • Společnost Electronics Art Inc.
  • Sony Interactive Entertainment Inc.
  • Rovio Entertainment Corporation
  • Tencent Holdings Limited
  • Společnost Activision Blizzard Inc.
  • Společnost Walt Disney
  • Microsoft Corporation
  • Nintendo Co., Ltd.

Jaká je Finanční výkonnost Snail

Snail Inc. vytváří čistý zisk. Proto začneme studiem tohoto výsledku. Podle výkazu S-1 pro rok 2021 klesl čistý zisk o 72,31 % na 8,5 milionu USD v porovnání se statistikami roku 2020. Za prvních šest měsíců roku 2022 dosáhl čistý zisk 4,8 milionu USD, což představuje pokles o 64,71 % oproti roku 2021.

Finanční výkonnost společnosti

Finanční výkonnost společnosti

V roce 2021 se tržby Snail Inc. snížily o 16,87 % na 106,7 milionů USD. Pokles způsobila klesající poptávka po online hrách po skončení lockdownů kvůli COVID-19. V prvním čtvrtletí letošního roku tržby klesly o 26,02 % na 43,5 milionu USD.

K 30. červnu 2022 měla společnost na účtech 14,7 milionu USD a v závazcích 74,9 milionu USD.

Jaké jsou Silné a slabé stránky společnosti

Výhody:

  • Oblíbené produkty
  • Slibný, rychle rostoucí cílový trh
  • Globální rozsah podnikání
  • Vlastní platforma společnosti pro přilákání klientů
  • Čistý zisk
  • Kvalifikovaný management

Nevýhody:

  • Vysoká konkurence v segmentu
  • Klesající čistý zisk
  • Klesající příjmy
  • Špatně diverzifikované podnikání

Co víme o IPO společnosti Snail

Upisovateli IPO jsou US Tiger Securities Inc. a EF Hutton. Emitent plánuje prodat tři miliony běžných akcií. Hrubý příjem může dosáhnout 15 milionů USD, s výjimkou běžných opcí. V případě úspěšného IPO dosáhne tržní kapitalizace Snail Inc. 190 milionů USD.

Multiplikátor P/S (kapitalizace/příjmy) bude činit 2,08, přičemž průměrný P/S v odvětví je 5. Potenciál růstu během období blokace je 140 % (5/2,08*100 %-100 %).

Celkově vzato je účast na tomto IPO klasickou rizikovou investicí, která nemusí být vhodná pro všechny investory.