V tomto článku vám ukážeme, jak si vybrat akcie s vysokým ziskovým potenciálem, do kterých investovat. Oproti jiným trhům přináší totiž akciový trh příležitosti, kdy akcie mohou zhodnotit o desítky a někdy i stovky procent během velmi krátké doby.

Uvidíte i konkrétní příklady akcií, jejichž cena může v růst o desítky procent.

Jak identifikovat Akcie s vysokým ziskovým potenciálem

Nejdříve uvedeme několik bodů, které považujeme za klíčové a které by si měli investoři projít a zamyslet se nad nimi, než se rozhodnou nakupovat akcie s vysokým ziskovým potenciálem.

Fundamentální analýza

Fundamentální analýza akcie s vysokým ziskovým potenciálem zahrnuje hodnocení významných finančních ukazatelů společnosti, jako jsou tržby, zisk, cashflow, zadluženost a další. Investoři se často dívají na historické výsledky a porovnávají je s podobnými společnostmi v odvětví.

Růstový potenciál

Hodnocení růstového potenciálu společnosti je dalším prvkem. Investoři by měli analyzovat tržní trendy, poptávku po produktech nebo službách, inovační schopnosti společnosti a plány na expanzi. Společnosti s jasnou strategií růstu a příležitostmi pro rozvoj mají často vyšší ziskový potenciál.

Pozice ve srovnání s konkurencí

Investoři by měli prozkoumat konkurenční prostředí společnosti, do jejichž akcií s vysokým potenciálem chtějí investovat. Je to důležité pro pochopení, zda má společnost udržitelnou konkurenční výhodu. To zahrnuje analýzu podílu na trhu, inovací, výzkumu a vývoje a schopnosti reagovat na změny v odvětví.

Vedení společnosti

Kvalita vedení společnosti je velmi důležitá pro úspěch společnosti. Jednoduše se nám vybaví extrémy jako byl například Steve Jobs v Apple, nebo jako je Elon Musk v Tesle a SpaceX. Nejde ale pouze o hlavního představitele společnosti. Důležití jsou i lidé, kterými se obklopil. Investoři by měli zkoumat zkušenosti jednotlivých řídících osob společnosti, její rozhodovací postupy a schopnost řídit společnost v proměnlivém prostředí.

Technická analýza

Vedle fundamentální analýzy mohou investoři využívat technickou analýzu k identifikaci obchodních signálů a trendů na základě historických cenových pohybů. Cenový grafy a technické indikátory mohou poskytnout informace o trendech a dlouhodobých i krátkodobých pohybech ceny akcií.

Vstupte na akciový trh s platformou R StocksTrader

Klepnutím na tlačítko vyzkoušejte obchodování s více než 3 000 akciemi a spready od 0,01 USD!

partner-programme
Vyzkoušet
partner-programme

Makroekonomické faktory

Analyzování makroekonomických trendů a událostí může investorům pomoci předpovědět, jakým směrem se může ubírat celé odvětví. Například inflace, úrokové sazby a globální ekonomické události mohou ovlivnit ziskový potenciál akcií.

Dividendy a zpětný odkup akcií

Společnosti, které pravidelně vyplácejí dividendy nebo provádějí zpětný odkup vlastních akcií, mohou investoři považovat za stabilní a s pozitivním výhledem. To může být příznivý signál pro investory hledající dlouhodobý růst.

Analýza odhadů analytiků

Sledování odhadů analytiků může investorů poskytnout náhled na očekávání trhu ohledně budoucího vývoje společnosti. Výrazné změny v odhadech mohou indikovat potenciální ziskový nebo ztrátový trend.

Dlouhodobé a krátkodobé faktory

Investoři by měli zohledňovat jak dlouhodobé, tak krátkodobé faktory. Dlouhodobé trendy mohou poskytnout stabilní ziskový potenciál, zatímco krátkodobé faktory, mohou přinést příležitost k rychlým ziskům.

Riziko a potenciál zisku

Je důležité, aby investoři posoudili potenciální rizika spojená s investicí a zhodnotili, zda potenciální zisk odpovídá tomuto riziku. Správné vyvážení mezi rizikem a odměnou je klíčové pro úspěšné investování.

Jak najít Akcie s vysokým ziskovým potenciálem pro Investování

Chcete-li v na krátkou dobu investovat do akcií s vysokým ziskovým potenciálem, hledejte akcie s relativně nízkou cenou. Například akcie, které stojí 50 centů, mohou díky menším zprávám během jedné obchodní seance vzrůst na 1 USD za akcii. Výsledkem je 100% zisk. Akcie, které stojí 100 USD, nemusí za tak krátkou dobu nikdy vykazovat stejnou ziskovost. 

Jde také o to, že nízká cena akcií umožňuje investovat i s nižším počátečním kapitálem, zatímco omezené objemy obchodů způsobují, že cena reaguje na nejmenší nárůst poptávky. 

Celkově vzato, u investic s vysokým ziskovým potenciálem a s nízkým rizikem, které chcete držet kratší dobu, věnujte pozornost levným akciím, které stojí méně než 5 USD. Pojďme se podívat na to, jak takové akcie najít.

První fáze výběru Akcií s vysokým ziskovým potenciálem

Podle skeneru z webu Finviz.com je na americkém akciovém trhu v době přípravy tohoto článku 898 akcií, které stojí pod 5 USD. Proto musíte vědět, ve kterém sektoru hledat akcie a které události mohou tlačit cenu nahoru.

Nejslibnějším odvětvím jsou biotechnologie. Jedná se totiž o odvětví, ve kterém dochází k náhlému růstu cen akcií nejčastěji. Hlavním typem události je rozhodnutí FDA o některých lécích nebo léčebných metodách, které jsou ve fázi testování.

Pojďme se tedy zaměřit na biotechnologie. Zde Finviz.com vyfiltruje 176 akcií.

Screener Finviz

To už je lepší, ale stále je akcií příliš mnoho. Nyní přichází ta nejtěžší část. Prozkoumat seznam a najít společnost, která může investorovi přinést dobrý zisk.

Akcie s vysokým ziskovým potenciálem - Druhá fáze výběru

U druhého kroku by investoři měli uvažovat logicky. Jestliže rozhodnutí FDA ovlivní cenu akcií, musíme se podívat do kalendáře FDA. Tam zjistíme, o kterých lécích FDA v blízké budoucnosti rozhodne.

Využití kalendáře FDA při výběru akcií

Kalendář FDA je mimořádně užitečným zdrojem informací pro ty, kteří plánují koupit levné akcie. Najděte jej pomocí tohoto odkazu.

V kalendáři můžeme vidět, že FDA v červenci rozhodne o 29 lécích různých společností. Z toho akcie 5 společností stojí méně než 5 USD. Jedná se o tyto společnosti:

  1. Endo International plc (NASDAQ: ENDP)
  2. ObsEva SA (NASDAQ: OBSV)
  3. Abeona Therapeutics Inc. (NASDAQ: ABEO)
  4. Otonomy, Inc. (NASDAQ: OTIC)
  5. Celsion Corporation (NASDAQ: CLSN)

Nyní se pojďme blíže podívat na každou společnost v seznamu.

Endo International plc

Léky podstupující testy nebyly vytvořeny pouze společností Endo International. Navrhla společně s větší farmaceutickou společností BioSpecifics Technologies Corp. (NASDAQ: BSTC). Tyto dvě společnosti vytvořily tyto dva léky:

  1. XIAFLEX (určený k léčbě Dupuytrenovy kontraktury)
  2. EN3835 (určený k léčbě celulitidy u žen).

Výsledky budou známy 6. července. Společnost Endo International prodává tyto léky. Bude tedy první, kdo inkasuje zisky. Proto by investoři měli věnovat pozornost společnosti Endo International. V okamžiku přípravy tohoto článku, se akcie obchodovaly za 3,49 USD.

Akcie s vysokym ziskovým potenciálem_Endo International plc

ObsEva SA

Rovněž v pondělí 6. července na virtuálním zasedání ESHRE (Evropská společnost pro lidskou reprodukci a embryologii) společnost ObsEva SA poskytne výsledky třetí fáze testování léku OBE2109 (určené pro reprodukční zdraví žen).

Akcie této společnosti se obchodují za 6,15 USD. Za poslední tři dny akcie vzrostly o více než 20%. Stejně jako u společnosti Endo International si musíme jen počkat a uvidíme reakci investorů.

Čtěte také  Elliottovy vlny a jejich Obchodování na finančních trzích
Akcie ObsEva SA

Abeona Therapeutics Inc

Společnost 10. července představí výsledky druhé fáze testování buněčné terapie EB-101. EB-101 je autologní, genově korigovaná terapie určená k léčbě vzácného onemocnění pojivové tkáně u dětí. Jinými slovy, tento lék podporuje regenerační procesy v poškozené pokožce.

Cena akcií již prorazila hladinu 2,60 USD a ustálila se nad ní. Cenný papír se aktuálně obchoduje za 2,86 USD. V květnu dosáhl objem obchodů 3 miliony. Průměrný objem byl 1 milion za obchodní seanci. To znamená, že investoři mají o společnost zájem.

Abeona Therapeutics Inc

Otonomy Inc

Otonomy Inc neurčil datum pro předložení výsledků testování léku OTO-313. Víme pouze, že to bude v červenci.

Lék je určený k léčbě tinnitu. V roce 2009 provedli první studie prototypu léku na 6 pacientech, kteří označili výrazné zlepšení jejich stavu. Výsledky jsou však neplatné, protože nikdo nedostal placebo.

Tentokrát se testů účastní dvě skupiny pacientů. Jedna dostává placebo a druhá OTO-313. Výsledky budeme znát v červenci.

Celkově se analytici o tuto společnost zajímají a doporučují nakupovat akcie. Očekává se také zlepšení finančních výsledků společnosti.

Během posledních tří měsíců se cena akcií zdvojnásobila.

Akcie s vysokým ziskovým potenciálem_Otonomy Inc

Celsion Corporation

Jako poslední, ale určitě ne nejméně zajímavá je společnost Celsion Corporation specializující se na rakovinu. V červenci společnost představí výsledky třetí fáze testování léčby rakoviny jater metodou OPTIMA. Na výzkumu se podílí 556 pacientů z různých zemí. Dřívější testy odhalily snížení rizika úmrtí pacientů o 30%.

Od května se volatilita akcií Celsion Corporation zvyšuje. Cena akcií vzrostla o více než 500%.

24. června společnost prodala 2,5 milionu akcií za 9,2 milionu USD. Společnost plánuje peníze použít na další výzkum rakoviny.

Celsion Corporation

Které Akcie s vysokým ziskovým potenciálem koupit

Nyní musí investoři pouze vybrat akcie, které nakoupí. Pokud mají všechny výše uvedené akcie nízkou cenu, mohou investoři v rámci dobré diverzifikace koupit všechny.

Výsledky testů jsou těžko předvídatelné, protože nemáme dostatek dat. Ukážeme vám však reakci akcií na výsledky. Začněme negativním příkladem.

Chiasma Inc

26. června FDA schválila společnosti Chiasma, Inc. (NASDAQ: CHMA) kapsle MYCAPSSA, určené k dlouhodobé léčbě pacientů s akromegalií.

To byla dobrá zpráva. V tu chvíli cena akcií dosáhla 7,75 USD, během obchodní seance vzrostla o 10%. O něco později však cena začala klesat. Ke konci dne klesla na 6,07 USD. 

Podle principu, který jsme popsali výše (vyhledávání akcií ke koupi s předstihem), investoři měli koupit akcie v rozmezí od 6 do 7 USD. Takže i při nejhorší nákupní ceně by mohli buď uzavřít pozici se ziskem, nebo ztratit ne více než 12% na konci obchodní seance.

Akcie s vysokým ziskovým potenciálem_Chiasma Inc

A teď, pozitivní příklad.

Ekso Bionics Holdings Inc

Společnost Ekso Bionics Holdings Inc (NASDAQ: EKSO) 25. června získala od FDA schválení pro prodej exoskeletu pro lidi s poškozením mozku. Pár dní před schválením se akcie obchodovaly pod 3,80 USD. Na konci obchodní seance cena dosáhla 7,30 USD a další den raketově vzrostla na 10 USD.

Ukázalo se tedy, že výnos investice do akcií přesáhl 100%. To rozhodně pokrylo ztráty z nákupu akcií, jejichž cena klesla kvůli špatným zprávám nebo prodejům těch, kteří si vybírali zisky ze svých nákupních pozic.

Ekso Bionics Holdings Inc

Jaký existují Rizika při investování do Akcií s vysokým ziskovým potenciálem

  • Volatilita trhu - Akcie s vysokým ziskovým potenciálem často podléhají větší volatilitě na trhu.
  • Specifická rizika odvětví - Některá odvětví jsou náchylnější k určitým rizikům (například regulativním změnám, cyklickým trendům nebo technologickým inovacím).
  • Finanční zdraví společnosti - Ziskový potenciál akcií může být ovlivněn finančním zdravím společnosti. Zadluženost, likvidita a schopnost generovat hotovost jsou faktory, které mohou představovat rizika pro investory. Krize nebo finanční problémy společnosti mohou způsobit pokles hodnoty akcií.
  • Riziko Managementu - Kvalita managementu společnosti hraje klíčovou roli v ovlivňování ziskového potenciálu. Chyba vedení nebo neefektivní strategie mohou způsobit, že společnost nedosáhne očekávaných výsledků, což ovlivní hodnotu akcií.
  • Makroekonomická rizika - Ekonomické faktory, jako jsou inflace, úrokové sazby a geopolitické události, mohou významně ovlivnit ziskový potenciál akcií.
  • Rizika regulace - Změny v legislativě a regulacích mohou mít výrazný vliv na společnosti a odvětví.
  • Likvidita a obchodovatelnost - Některé akcie s vysokým ziskovým potenciálem mohou být méně likvidní než jiné. To znamená, že může být obtížnější je na burze koupit nebo prodat. Při nákupu či prodeji většího množství akcií existuje u málo likvidních akcií riziko, že si investor “pohne cenou proti sobě”.
  • Nedostatek informací - Riziko spojené s nedostatkem informací je dalším faktorem. Některé společnosti mohou působit v odvětvích nebo regionech, kde je obtížné získat spolehlivé informace.
  • Psychologická rizika - Investoři jsou náchylní k psychologickým tlakům, zejména když se cena akcií pohybuje. Strach, chamtivost a nesprávné rozhodování mohou ovlivnit schopnost investora držet se své investiční strategie a vést ho k neuváženým rozhodnutím.
  • Časování trhu - Časování trhu je dalším rizikem. U akcií s vysokým ziskovým potenciálem je obtížné “trefit” optimální okamžik pro nákup nebo prodej akcií.

Vstupte do světa investic prostřednictvím jedné aplikace

Objevte novou úroveň obchodování s R MobileTrader. Klikněte na tlačítko a nainstalujte si oceněnou aplikaci

partner-programme
partner-programme

Akcie s vysokým ziskovým potenciálem - Závěr

Tento způsob výběru akcií je u některých investorů oblíbený, protože může přinést vysoké zisky při investování do akcií. Jakýkoliv zisk však souvisí s rizikem ztráty. V každém případě zde mohou obdržet zisky mnohem vyšší než potenciální ztráta.

Další výhodou této metody je skutečnost, že riziko je omezeno nulovou cenou akcií - nemá prostor pro hlubší pokles. Zisk je však neomezený. Nenasytnost investorů může zvýšit cenu i o 1000%. To znamená, že z několika nakoupených akciových titulů potřebuje investor pouze jeden, který pokryje náklady na ostatní ztrátové tituly a přinese zisk.

Upozornění na rizika:

1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.

2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.