RoboMarkets: důležité informace o štěpení akcií společnosti Tesla 25. srpna 2022

22.08.2022 / 10:14

Vážení klienti a partneři,

25. srpna 2022 dojde ke štěpení akcií společnosti Tesla. Štěpení akcií je korporátní akce, během které dochází ke zvýšení počtu emitovaných akcií v určených násobcích a zároveň k odpovídajícímu snížení ceny jednotlivých akcií ve stejném poměru.

Akcie společnosti Tesla budou štěpeny v poměru 3 ku 1 (1 bude rozdělena na 3).

Jak změna ovlivní vaše pozice a příkazy?

Pokud držíte pozice v akciích společnosti Tesla nebo se do nich chystáte vstoupit, zohledněte tyto změny, které vejdou v platnost 25. srpna 2022:

Účty v platformách MetaTrader 4/MetaTrader 5

K samotnému procesu štěpení dojde 25. srpna a měl by být dokončen před otevřením amerického akciového trhu v 16:30 (čas serveru).

  • Všechny čekající příkazy (buy limit, buy stop, sell limit, sell stop, buy stop limit, sell stop limit, stop loss a take profit) na instrumentu TSLA budou zrušeny.

  • Otevírací cena pro nové pozice na instrumentu TSLA bude dělená 3.

  • Objem každé pozice na instrumentu TSLA bude vynásoben 3.

Upozornění: Pokud využíváte automatické obchodní systémy (EA), doporučujeme konzultovat s jejich vývojáři, zda je potřeba upravit zdrojový kód pro zachování bezchybného chodu po štěpení.

Účty R StocksTrader

K samotnému procesu štěpení dojde 25. srpna a měl by být dokončen před otevřením amerického akciového trhu v 16:30 (čas serveru).

  • Během štěpení budou zrušeny všechny aktivní čekající příkazy (buy limit, sell limit, stop loss a take profit) na instrumentech TSLA (CFD) a TSLA.nq.

  • Otevírací cena pro pozice na instrumentech TSL (CFD) a TSLA.nq otevřené před štěpením bude dělená 3.

  • Objem všech pozic na instrumentu TSLA (CFD) a TSLA.nq bude vynásoben 3.

  • Všechny pozice na těchto instrumentech ve stejném směru a na stejném účtu budou spojeny do jedné nové pozice. Otevírací cena a objem této nové pozice bude odpovídat váženému průměru cen všech pozic držených před štěpením.

Historické grafy v obchodních platformách budou upraveny tak, aby reflektovaly nové ceny výše zmíněných instrumentů.

Zbývající podmínky obchodování zůstanou beze změny. Při plánování svých obchodních aktivit vezměte uvedené informace v potaz.

S pozdravem,
tým RoboMarkets