Dnes vám podrobně popíšeme Starbox Group Holdings, společnost s podnikáním založeným na rabatech, platebních řešeních a digitální reklamě. Dne 23. srpna společnost vstoupila na burzu NASDAQ pod symbolem „STBX“.

Maloobchodní společnosti často používají řadu různých věrnostních programů k přilákání nových zákazníků. Mezi ně patří například rabaty, bonusy a slevy. Slevové služby, které znamenají nabídku na vrácení peněz za nákup spotřebního zboží nebo služeb, jsou v poslední době velmi populární.

Co víme o společnosti Starbox Group Holdings

Starbox Group Holdings Ltd. je malajská fintech společnost, která se zabývá poskytováním slev, plateb a služeb digitální reklamy. Cílovou skupinou emitenta jsou malé a střední podniky, které nemají vlastní marketingové služby pro propagaci zboží a produktů.

Společnost řídí její generální ředitel Lee Choon Wooi. Jeho funkční období ve společnosti začalo v lednu 2020. Dříve působil jako výkonný ředitel ve společnosti Teclutions Sdn. Bhd., která vyvíjí software pro eCommerce a multi-level marketing.

Starbox Group Holdings GETBATS

Platforma GETBATS

Jaké jsou Hlavní oblasti podnikání Starbox Group Holdings

  • Webová/mobilní aplikace rabatové platformy GETBATS
  • Webová/mobilní aplikace mediální služby SEEBATS
  • Digitální reklamní řešení
  • Platební brány
Starbox Group Holdings SEEBATS

Mediální služby SEEBATS

Od října 2021 do března 2022 se počet obchodníků a zákazníků registrovaných v platformě GETBATS zvýšil o 10,5 % a 19,3 % na 799 a 613 509, přičemž celkový počet transakcí, které provedli na webu a v mobilní aplikaci, byl 188,718.

Tržby společnosti v semestru, který skončil 31. března 2022, byly rozděleny následovně: digitální reklama – 99,6 %, platební řešení a rabaty – 0,2 % každý.

Podnikání Starbox Group Holdings

Podnikání společnosti

K 30. září 2021 získala Starbox Group Holdings investice ve výši 995 000 USD. Jejími hlavními investory byla společnost CC Growth Edge Sdn. Bhd., WJG Group Holding Ltd., EVL Corporation Limited, Liu Marketing Sdn. Bhd. a ZYZ Group Holdings Limited.

Jaké jsou Vyhlídky cílového trhu společnosti

Průzkum trhu od GlobalData říká, že trh eCommerce v Malajsii by mohl do roku 2025 dosáhnout 13,8 miliardy USD. V důsledku toho by složená roční míra růstu (CAGR) mohla být v letech 2021 až 2025 18,3 %. Frost & Sullivan věří, že stejný trh v jihovýchodní Asii by mohla do roku 2025 dosáhnout 234,5 miliardy dolarů s CAGR rovnající se 19,9 %.

Čtěte také  IPO společnosti CorpHousing Group (CHG) - Pohodlný pronájem
Cílový trh společnosti v Malajsii

Cílový trh společnosti v Malajsii

Cílový trh Starbox Group Holdings v jihovýchodní Asii

Cílový trh Starbox Group Holdings v jihovýchodní Asii

Společnost čelí tvrdé konkurenci, protože v jihovýchodní Asii existuje přes 700 podobných společností.

Jak si Starbox Group Holdings vede finančně

Výkaz F-1 obsahující údaje o finanční výkonnosti za rok 2021 poskytnutý společností ukazuje působivý růst. Tržby emitenta v roce 2021 ve srovnání s rokem 2020 raketově vzrostly o 1957,82 % na 3,17 milionu USD. Čistý zisk vzrostl z 805,64 USD až na 1,45 milionu USD. Takový explozivní růst v obou ukazatelích lze vysvětlit nárůstem aktivních uživatelů produktů společnosti.

Finanční výkonnost společnosti

Finanční výkonnost společnosti

Hotovostní pozice Starbox Group Holdings v roce 2021 byla pozitivní – 1,9 milionu dolarů. K 30. září 2021 činily celkové závazky emitenta 2,8 milionu USD, zatímco peněžní ekvivalenty v jeho rozvaze činily 2,3 milionu USD.

Jaké jsou Silné a slabé stránky společnosti

Silné stránky společnosti jsou:

  • Perspektivní cílový trh
  • Škálovatelnost podnikání a příležitosti pro mezinárodní expanzi
  • Silný obchodní ekosystém
  • Vlastní řešení
  • Vysoká míra růstu výnosů a čistého zisku
  • Produkty s vysokou marží
  • Kvalifikovaný management

Mezi klíčové slabiny patří:

  • Silná konkurence
  • Omezené zkušenosti v rychle rostoucích sektorech
  • Závislost na významných klientech a partnerech
  • Nestabilní provozní výnosy
  • Nutnost do budoucna zvyšovat provozní náklady

Co víme o IPO Starbox Group Holdings

Upisovatelem IPO je Network 1 Financial Securities. Emitent prodal 5 milionů kmenových akcií za cenu 4–5 USD za akcii. Hrubé příjmy činily 22,5 milionu dolarů, bez zahrnutí konvenčních opcí prodaných upisovateli. Žádný z aktivních ani potenciálních akcionářů neprojevil zájem o nabytí nových akcií za cenu IPO.

V současnosti je kapitalizace společnosti 89,1 milionů dolarů. Multiplikátor poměru ceny a prodeje emitenta (P/S ratio) je poměrně vysoký: 14,93. Může být obtížné vypočítat růst v důsledku prudkého růstu tržeb.

Nákup akcií Starbox Group Holdings může být považován za investici s vysokým rizikem, která není vhodná pro všechny investory.