„Hvězdou“ dnešního článku je společnost Innovative Eyewear Inc., která vyvíjí a vyrábí víceúčelové inovativní brýle. Společnost plánuje vstoupit na burzu NASDAQ pod symbolem „LUCY“. Ačkoli datum IPO ještě nebylo oznámeno.

S rychlým pokrokem ve vědě a špičkovými technologiemi se nyní mnoho zařízení a gadgetů, které nám byly poprvé představeny ve sci-fi filmech, stává součástí našeho každodenního života. Příkladem toho mohou být brýle pro rozšířenou realitu s přístupem k internetu.

IPO společnosti Innovative Eyewear

Co víme o společnosti Innovative Eyewear

Innovative Eyewear byla založena v roce 2019. Společnost se zaměřuje na výrobu optických zařízení - brýle pro zlepšení zraku, sluneční brýle a „chytré“ brýle. V čele společnosti stojí její spoluzakladatel a generální ředitel Harrison Gross.

Podnikání společnosti Innovative Eyewear
Podnikání společnosti

Vlajkovou lodí společnosti Innovative Eyewear jsou brýle Lucyd Lyte se sortimentem 56ti typů čoček a 12ti různých stylů. S Lucyd Lyte může člověk poslouchat hudbu, přijímat a volat a také používat hlasové příkazy k provádění dalších oblíbených úkolů na chytrých telefonech.

Chytré brýle jsou součástí rychle se rozvíjející hi-tech infrastruktury, která se skládá z konvenčních brýlí, sluchátek do uší a digitálních asistentů.

Aplikace Vyrb
Aplikace Vyrb

Innovative Eyewear vyvinula aplikaci s názvem Vyrb™, která uživatelům umožňuje přijímat a odesílat zprávy na sociálních sítích a messengerech prostřednictvím Lucyd Lyte pomocí hlasových příkazů. Beta verze byla uvedena na trh v prosinci 2021 a aktualizovaná verze by měla být uvedena na konci roku 2022.

Bryle Lucyd
Brýle Lucyd

Jaké jsou Vyhlídky cílového trhu společnosti

Podle zprávy o průzkumu trhu společnosti Allied Market Research se globální trh s chytrými brýlemi pro AR/VR v roce 2019 odhadoval na 8,3 miliardy dolarů. Do roku 2027 by mohl dosáhnout 33 miliard dolarů. V důsledku toho by složená roční míra růstu (CAGR) mohla být 16,6 %. Odborníci se domnívají, že klíčovými hybateli tohoto růstu bude poptávka ze strany průmyslových a herních aplikací.

Cílový trh
Cílový trh

Klíčovými konkurenty Lucyd Lyte od Innovative Eyewear jsou produkty jako Bose Frames, Amazon Echo Glasses, Snap Spectacles a Ray-Ban Stories.

Jak si společnost vede po Finanční stránce

V době IPO emitent nevytvářel žádný čistý zisk. Budeme proto analyzovat finanční výkonnost společnosti skrze její výnosy. Finanční údaje z výkazu S-1 ukazují 1 0362% nárůst tržeb společnosti za devítiměsíční období, které skončilo 30. září 2021, ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 – tedy až 0,42 milionu USD. Za celý rok 2020 byly příjmy 0,056 milionu USD.

Čtěte také  IPO společnosti CorpHousing Group (CHG) - Pohodlný pronájem
Finanční výkonnost Innovative Eyewear
Finanční výkonnost Innovative Eyewear

Čistá ztráta emitenta v prvních třech čtvrtletích roku 2021 činila 1,85 milionu USD – to je 234% nárůst ve srovnání se stejným obdobím roku 2020. Čistá ztráta raketově vzrostla kvůli rostoucím marketingovým nákladům, které vzrostly o 815 %, až na 0,9 milionu USD.

Hotovostní pozice společnosti od září 2020 do září 2021 je záporná – 0,92 milionu USD. Na konci roku 2021 byly celkové závazky společnosti 0,665 milionu USD, zatímco peněžní ekvivalenty v její rozvaze byly 0,065 milionu USD. K 30. září 2021 společnost Innovative Eyewear získala investice ve výši 3,3 milionu USD.

Jaké jsou Silné a slabé stránky Innovative Eyewear

Silné stránky společnosti jsou:

  • Vysoká míra růstu cílového trhu
  • Tempo růstu výnosů převyšující tempo růstu ztrát
  • Možná obchodní expanze mimo USA
  • Vysoký potenciál poptávky po produktu emitenta
  • Vlastní software a IT infrastruktura

Seznam klíčových slabin je mnohem kratší:

  • malé příjmy
  • rostoucí ztráty
  • žádné čisté zisky.

Co víme o IPO Innovative Eyewear

Upisovatelem IPO je Maxim Group LLC. Emitent plánuje prodat 2,85 milionu kmenových akcií za cenu 5,2 USD za akcii a také jeden opční list. Očekává se, že hrubý příjem bude téměř 15 milionů dolarů, bez zahrnutí konvenčních opcí prodaných upisovatelem. Aktivní akcionáři neprojevili zájem o získání nových akcií za cenu IPO.

Za předpokladu, že IPO bude úspěšné za navrhovanou cenu, hodnota emitenta při IPO bez upisovatelských opcí může být přibližně 34 milionů USD. Ukazatel poměru ceny a prodejů (poměr P/S) může dosáhnout 77,27.

Nákup akcií Innovative Eyewear lze považovat za klasickou rizikovou investici, která zahrnuje vysoká rizika a není vhodná pro všechny investory.