V tomto článku se blíže podíváme na společnost, která se zabývá vývojem rychlých diagnostických testů na rakovinu plic a další závažná onemocnění v raném stádiu. bioAffinity Technologies plánuje vstoupit na burzu NASDAQ dne 2. června pod tickerem „BIAF“.

Vědecká lékařská komunita prokázala, že jakýkoli typ rakoviny lze účinněji léčit v jeho raných stádiích. S ohledem na to se klade zvláštní důraz nejen na komplexní terapeutické procesy, ale také na rychlou diagnostiku.

IPO společnosti bioAffinity Technologies

Co víme o bioAffinity Technologies

Emitent vyvíjí rychlé diagnostické testy pro závažná onemocnění v raném stádiu. Společnost se v současné době zaměřuje na schválení svých diagnostických testů na rakovinu plic. Společnost bioAffinity Technologies zkoumá různé možnosti spolupráce s cílem odhalit rakovinu plic v jejích raných fázích a vyvinout a komercializovat její léčbu bezpečnějším a účinnějším způsobem.

V čem podniká bioAffinity Technologies
V čem podniká bioAffinity Technologies

Licencovaný test Precision Pathology Services CyPath Lung je určený ke stanovení přítomnosti buněk rakoviny plic ve sputu pacienta. Díky dohodě s GO2 Partners společnost vyrobila již 3 000 souprav pro odběry pacientů.

Očekává se, že CyPath Lung významně zlepší celkovou přesnost diagnózy. Může pomoci snížit počet úmrtí, invazivních zákroků a úrovně úzkosti u onkologických pacientů s nimi spojených a zároveň učinit léčbu dostupnější.

Diagnóza rakoviny

bioAffinity Technologies plánuje vývoj diagnostických testů i pro detekování jiných typů rakoviny, jako je rakovina prostaty a močového měchýře.

Společnost založila dceřinou společnost OncoSelect Therapeutics. Ta bude vyvíjet širokoplošné technologie pro vytváření speciálních terapií pro léčbu rakoviny.

bioAffinity Technologies - Postup diagnózy rakoviny plic
bioAffinity Technologies - Postup diagnózy rakoviny plic

K 31. prosinci 2021 činila výše investic získaných společností bioAffinity Technologies 17,3 milionu USD. Hlavními investory byli Harvey Sandler Revocable Trust a Nathan Perlmutter.

Jaké jsou vyhlídky Cílového trhu společnosti

Podle Fortune Business Insights se celosvětový trh pro screening rakoviny plic v roce 2020 odhadoval na 2,6 miliardy dolarů. Do roku 2028 by mohl dosáhnout 4,85 miliardy dolarů. V důsledku toho by CAGR (Compound Annual Growth Rate) mohla být 8,1 %.

Klíčovým faktorem, který pohání očekávaný růst trhu, je nárůst případů rakoviny plic v důsledku pokračující spotřeby tabákových výrobků.

Pandemie Covid-19 navíc zpomalila růst tohoto odvětví, přičemž počet lidí vyšetřených na rakovinu plic se kvůli globálním lockdownům výrazně snížil.

Čtěte také  Akcie Herního průmyslu - Top 5

Klíčovými konkurenty společnosti jsou pravděpodobně LungLife AI, SanMed Biotech, Biodesix a Veracyte.

Jak si BIAF vede Finančně

Finanční údaje z formuláře S-1 ukazují, že společnost nemá žádné příjmy, ale má mnoho výdajů vynaložených na vědecké výzkumné projekty a projekční a vývojové aktivity, jakož i na rozvoj a expanzi podnikání.

Finanční výkonnost bioAffinity Technologies
Finanční výkonnost bioAffinity Technologies

K 31. březnu 2022 činily celkové závazky společnosti bioAffinity Technologies 14 milionů USD a peněžní ekvivalenty v její rozvaze činily 1 milion USD. Finanční zdraví společnosti je typické spíše pro farmaceutické společnosti, jejichž produkty jsou ve fázi vývoje/schvalování.

Jaké jsou Silné a slabé stránky bioAffinity Technologies

Silné stránky společnosti jsou:

  • Vysoká míra růstu cílového trhu
  • Vysoká poptávka po rychlých testech
  • Možná obchodní expanze mimo USA
  • Vlastní výrobní zařízení
  • Solidní management

Mezi investiční rizika bychom řadili:

  • Žádné příjmy
  • Neúplná certifikace produktu
  • Většina produktů je v rané fázi vývoje

Co víme o IPO společnosti bioAffinity Technologies

Upisovatelem IPO je WallachBeth Capital LLC. Emitent plánuje prodat 1,5 milionu kmenových akcií za cenu 6,75 USD za akcii. Očekává se, že hrubý příjem bude asi 10,1 milionu USD, bez zahrnutí konvenčních opcí prodaných upisovatelem.

Žádný ze stávajících ani potenciálních investorů neprojevil zájem o nákup akcií za tuto cenu.

Nabídka bude zahrnovat jeden warrant uplatnitelný za 120 % ceny IPO ihned po obdržení warrantu. Warranty se budou obchodované pod symbolem „BIAFW“.

Za předpokladu, že IPO bude úspěšné v navrhovaném cenovém rozpětí, hodnota emitenta při IPO, s výjimkou upisovatelských opcí, může být přibližně 52 milionů USD.

Poměr mezi akciemi v oběhu a nesplacenými akciemi (bez upisovatelských opcí) bude asi 16,6 %. Pokud je hodnota pod 10 %, je to obvykle považováno za znamení, že jde o akcie s nízkým počtem v oběhu, které mohou podléhat značné cenové volatilitě.

Nákup akcií bioAffinity Technologies lze považovat za klasickou venture investici, která není vhodná pro všechny investory.