V tomto článku vám povíme o tom, které akcie herního průmyslu patří mezi 5 nejlepších : Engine Gaming and Media, SciPlay, Sea, Roblox a Electronic Arts.

Rok 2022 otřásl akciovým trhem od samého začátku po zprávách o obrovských kontraktech v herním průmyslu. 10. ledna 2022 společnost Take-Two Interactive Software (přední vydavatel her) oznámila akvizici společnosti Zynga (vývojáře sociálních her) za 12,7 miliardy dolarů.

O týden později přišlo oznámení, že Microsoft koupí Activision Blizzard v hodnotě téměř 70 miliard dolarů. Aby Sony držela krok s konkurencí, rychle zařídila koupi dalšího zástupce herního sektoru, Bungie. K oznámení dohody v hodnotě $ 3,6 miliardy došlo 31. ledna 2022.

Odborníci se domnívají, že tyto obchody mohou mít pozitivní dopad na celý herní průmysl. Všechny výše uvedené společnosti se obchodují na burzách NYSE nebo NASDAQ a stojí přes 2 dolary za akcii. Průměrný objem obchodů za poslední obchodní seanci je více než 500 000 akcií. Herní vývojáři, zmiňovaní v dohodách výše, nebyli při sestavování nejlepší pětice zohledněni.

Top akcie herního průmyslu - 1. Engine Gaming and Media

Společnost Engine Gaming and Media (dříve Engine Media Holdings) založili v roce 2011. Její sídlo je v kanadském Torontu. Společnost se zaměřuje především na elektronické sporty, streamování zpráv a analýzu dat, videohry, monetizaci online obsahu, digitální marketing a reklamu.

Engine Gaming and Media zahrnuje společnosti jako WinView Games, Eden Games, UMG Games, Frankly Media, Stream Hatchet a Sideqik. V době psaní tohoto článku byla tržní kapitalizace společnosti $47,65 milionů.

Akcie Engine Gaming and Media Inc. (NASDAQ:GAME) reagovaly na zprávu o dohodě mezi Take-Two Interactive Software a Zynga nárůstem o 16,18 % až na 3,16 USD. V posledním obchodním týdnu od 31. ledna do 4. února 2022 cena akcií vyskočila o 15,2 %.

Top akcie herního průmyslu - Engine Gaming and Media
Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

2. Sea Limited

Společnost založili v roce 2009. Sídlo společnosti je v Singapuru. V roce 2017 Sea Limited vstoupila na burzu NYSE s největším IPO, jaký kdy na amerických burzách provedla společnost z jihovýchodní Asie.

Společnost Sea Limited vlastní populární platformu elektronického obchodování – Shopee, vývojáře online her – Garena a poskytovatele digitálních plateb a finančních služeb – SeaMoney. Tržní kapitalizace společnosti je 87,73 miliardy dolarů.

Dohoda mezi Take-Two a Zynga způsobila, že akcie Sea Limited (NYSE:SE) poskočily o 5,75 % na 197,86 USD. Zatímco dohoda Sony-Bungie jim přinesla růstový impuls o 10,02 %, až na 150,31 USD. Od 31. ledna do 4. února 2022 akcie singapurské společnosti vzrostly o 11,2 %.

Sea Limited - akcie herního průmyslu
Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

3. SciPlay - Akcie herního průmyslu

SG Social Games Corporation založili v roce 1997 a v roce 2019 změnila svůj název na SciPlay Corporation. Sídlo společnosti je v Las Vegas, Nevada.

SciPlay vyvíjí a prodává interaktivní a digitální hry pro mobilní aplikace a webové platformy. Mnoho her této společnosti funguje jako kasina a hrací automaty. Tržní kapitalizace SciPlay je 1,65 miliardy dolarů.

Čtěte také  Co způsobilo Růst akcií AMTD Digital (HKD) o 19550 %

Během zprávy, že se Bungie stane součástí Sony Interactive Entertainment, akcie SciPlay Corporation vzrostly o 8,04 % a dosáhly 12,5 USD. Za minulý týden akcie vyskočily o 10,1 %.

Nejlepší akcie herního průmyslu - SciPlay
Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

Nejlepší akcie herního průmyslu - 4. Roblox

Společnost založili v roce 2004 se sídlem v San Mateo v Kalifornii. Tržní kapitalizace společnosti Roblox se odhaduje na 36,5 miliardy dolarů. Hlavním produktem společnosti je online zábavní platforma.

Platforma nabízí 3D hry a virtuální světy. Uživatelé mohou vytvářet své vlastní 3D simulace s pomocí sady nástrojů platformy. V říjnu 2021 měla platforma průměrný měsíční počet aktivních uživatelů 226 milionů, přičemž více než 50 % z nich byli mladí lidé do 16 let.

Akcie Roblox Corporation (NYSE:RBLX) od 31. ledna 2022 výrazně rostou, ovlivněny zprávami o dohodě Sony-Bungie. Díky tomu akcie vzrostly o 13,2 % na 65,86 USD za akcii.

Minulý týden akcie vykázaly růst o 5,1 %, po kterém následovala korekce.

Roblox - Nejlepší akcie herního průmyslu
Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

5. Electronic Arts - Akcie herního průmyslu

Ze všech výše zmíněných společností je Electronic Arts jediná s dlouhou historií. Společnost založili v roce 1982. Její sídlo je v Redwood City v Kalifornii.

Electronic Arts vyvíjí, vydává a prodává videohry pro chytré telefony, tablety, počítače a herní konzole. Publikum společnosti přesahuje 450 milionů registrovaných hráčů z celého světa. Tržní kapitalizace EA je 38,6 miliardy dolarů. Obchodní dohody, které jsme popsali dříve, neměly žádný dopad na akcie Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA).

Od 31. ledna do 4. února 2022 cena akcií vzrostla o 5 %. Pokud jde o období od začátku roku 2022, cena akcií EA zůstala poměrně stabilní s růstem sotva přesahujícím 3 %.

Akcie Electronic Arts
Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

Rychle rostoucí Trh s videohrami

Podle zprávy od Motionpictures.org, NewZoo, IFPI a Media Post, kterou zveřejnili na webu Engine Gaming and Media, činily v roce 2020 výdaje spotřebitelů na videohry 159,3 miliardy dolarů. Do roku 2023 se očekává, že trh přesáhne 200 miliard dolarů.

Celkový počet hráčů na planetě se odhaduje na 2,7 miliardy lidí. Pokud jde o elektronické sporty, celosvětové publikum má více než 50 milionů diváků. A odměny v eSportech jsou jedny z největších na světě.

Nedávné dohody mezi Take-Two Interactive Software a Zynga, Microsoft a Activision Blizzard a Sony a Bungie urychlují rozvoj herního průmyslu. Dnes jsme probrali pět společností z tohoto sektoru, které mohou být zajímavé pro investory: Engine Gaming and Media, SciPlay, Sea, Roblox a Electronic Arts.

Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být vykládány jako poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky nebo jakékoli jiné formy osobního poradenství nebo doporučení týkající se určitých typů transakcí s určitými typy finančních nástrojů.