V tomto článku se budeme zabývat obchodováním akcií prostřednictvím platformy R StocksTrader. Tento moderní a uživatelsky přívětivý webový terminál vám poskytuje online přístup na přední finanční trhy světa.

Co je to Investice do akcií

Obecně řečeno, investování znamená vkládání peněz na určitou dobu do určitého projektu, společnosti nebo finančního nástroje za účelem dosažení zisku nebo zajištění určitých rizik. Investiční možností jsou i akcie spolehlivých a perspektivních společností.

Nákupem akcií společnosti, která vykazuje působivou finanční výkonnost, se investor stává akcionářem společnosti. Akcionáři mohou být součástí rozvoje a úspěchu společnosti prostřednictvím růstu ceny akcií a pravidelných výplat dividend. Velké společnosti mohou vyplácet stabilní dividendy i v době krize.

Nejčastější investiční možností pro začátečníky je vkládání peněz do světově proslulých společností. Za pozornost stojí také indexové akcie (tj. akcie zahrnuté v tak populárních indexech jako S&P 500, Dow Jones, Nasdaq 100 atd.). Akcie v těchto indexech obvykle patří velkým společnostem, které jsou lídry v příslušných sektorech ekonomiky.

Jak obchodovat akcie Online

K investování do akcií online potřebuje investor pomoc od důvěryhodného brokera. Mnoho moderních brokerů poskytuje online služby. Můžete si otevřít obchodní účet na dálku, vkládat na něj prostředky a provádět obchodní transakce. Investor může nakupovat a prodávat akcie a další finanční nástroje okamžitě ve speciální obchodní platformě.

Kromě samotného obchodování poskytují online brokeři nejrůznější analýzy a další užitečné investiční informace. Při výběru brokera zkontrolujte jeho licence pro profesionální činnosti, jeho pověst, jeho obchodní podmínky a rozmanitost nástrojů, které u něj lze obchodovat.

Jak lze Obchodovat akcie v platformě R StocksTrader

Pro moderního obchodníka je obchodní platforma hlavním prostředníkem do světa finančních trhů. Uživatelská přívětivost, spolehlivost a bezpečnost jsou pro úspěšné obchodování zásadní. V dnešní době nedávají obchodní platformy obchodníkům pouze příležitost obchodovat různá aktiva, ale také jim usnadňují práci.

Multi-asset obchodní terminál R StocksTrader kombinuje pokročilé technologie a klasický design na nejvyšší úrovni. Není k němu nutný další software nebo aktualizace, protože investor získá přístup ke všem globálním finančním trhům prostřednictvím webového terminálu v běžném webovém prohlížeči.

R StocksTrader poskytuje přístup k široké škále obchodních aktiv, jako jsou reálné US akcie a CFD na globální akcie, ETF, indexy, ropu, kovy, Forex a kryptoměny. Dnes je v platformě k dispozici více než 12 000 finančních nástrojů. Je v ní také vestavěný konstruktor obchodních strategií pro vytváření vlastních automatických obchodních systémů.

Nyní se podíváme na to, jak mohou investoři a obchodníci obchodovat akcie v platformě R StocksTrader. 

Jak Otevřít účet pro Obchodování akcií v platformě R StocksTrader

Chcete-li začít obchodovat akcie v R StocksTrader, budete si muset otevřít speciální obchodní účet. Chcete-li to provést, zaregistrujte se do Členské zóny na webu RoboMarkets. Po přihlášení do členské zóny v menu najeďte kurzorem myši na “Účty” a ve sloupci “Otevřít nový účet” klikněte na „Obchodní účet“ a v poli “Obchodní platforma” vyberte R StocksTrader.

 V okně otevření účtu můžete nastavit následující parametry:

  • Reálný účet nebo demo (virtuální peníze)
  • Obchodní platforma
  • Zajištění „ano“ nebo „ne“ (umožňuje otevřít několik pozic pro jedno aktivum najednou, a to i v opačných směrech)
  • Měna účtu
  • Pákový efekt (1:1–1:20)
Založení účtu
Otevření obchodního účtu R StocksTrader

Jak vložit Prostředky na obchodní účet R StocksTrader

Chcete-li provést vklad na svůj účet, přejděte nejprve do členské oblasti a poté v menu najeďte kurzorem myši na “Finance” a ve sloupci Vklad/Výběr klikněte na “Vklad finančních prostředků”. Poté si nechte ověřit své osobní údaje, vyberte svůj platební systém ze seznamu a vložte své prostředky. Vaše prostředky se objeví v sekci Účty - Správa účtu - Moje účty a také přímo v obchodním terminálu R StocksTrader.

Čtěte také  Co je Hodnotové investování (Value investing)

Pro zahájení obchodování potřebujete minimální částku 100 USD. Na žádné seriózní obchodování to však nebude dostačující. Na začátku se doporučuje obchodovat maximálně 20 % svých úspor. Investování většího objemu prostředků by bylo nerozumné, pokud nemáte požadované dovednosti a zkušenosti.

Vklad finančních prostředků
Vklad finančních prostředků na obchodní účet

Jak vybrat Akcie pro Obchodování v platformě R StocksTrader

Pro vstup do platformy R StocksTrader přejděte na https://stockstrader.robomarkets.com/. Rozhraní a hlavní funkce lze prostudovat předem, před otevřením účtu, výběrem možnosti “Pokračovat jako host”. Jakmile proběhne autorizace, získáte přístup do pracovní oblasti platformy.

Střední část pracovní plochy tvoří grafy. V horní části si prohlédněte data svého obchodního účtu. Oblast pod grafy zobrazuje aktivní nákupní/prodejní příkazy a historii operací. V pravé části okna platformy se zobrazují Watchlisty a nachází se zde také rozhraní pro zadávání objednávek.

Pro výběr akcie k nákupu bude jednodušší použít speciální vyhledávací okno vlevo nahoře, hned pod údaji obchodního účtu. Můžete buď okamžitě zadat potřebný ticker, nebo kliknutím na tlačítko vyhledávání otevřít úplný seznam dostupných nástrojů. Platforma poskytuje přístup k obchodování s akciemi z několika zemí. Stačí si vybrat zemi a ticker.

Výběr akcií v platformě R StocksTrader
Výběr akcií v R StocksTrader

Dalším způsobem výběru akcií na platformě je použití watchlistů v okně vpravo, kde najdete dva přizpůsobitelné seznamy nástrojů. V těchto watchlistech můžete třídit akcie podle různých kritérií. Můžete si například vybrat akcie z kategorií Největší růsty, Největší propady (US, DE, VB), nebo tématicky zaměřené watchlisty jako například Investujte do dividend, Investujte do Metaverse.

Výběr akcií prostřednictvím watchlistů v R StocksTrader
Výběr akcií prostřednictvím watchlistů v R StocksTrader

Jak Nakupovat a Prodávat akcie v R StocksTrader

Na pravé straně pracovní plochy se nachází panel pro obchodování. Má tři záložky pro obchodování (označené 1, 2 a 3).

  • Záložka 1 je název vámi zvoleného nástroje a jeho cena. V blízkosti této stránky jsou tři tlačítka pro obchodní operace:

    Market: otevře pozici za aktuální tržní cenu
    Limit: zadá čekající limitní příkaz
    Stop: zadá čekající stop příkaz
  • Záložka 2 je rozšířený obchodní panel s aktivními tlačítky Koupit a Prodat. Tlačítka zobrazují skutečné ceny nákupu/prodeje. Kliknutím na jedno z těchto tlačítek se pozice okamžitě otevře. Vpravo vidíte okno pro zadání objemu obchodu. Pod tlačítky najdete Poplatek účtovaný za provedení obchodu a výši Marže, kterou broker za daný obchod požaduje.
  • Záložka 3 zobrazuje hloubku trhu (DOM) a klient má možnost provádět obchody jedním kliknutím přímo v cenovém žebříku. Pod DOMem se nachází okno Time & Sales, kde se zobrazují objemy a časy obchodů s nástrojem, které na burze proběhly.
Obchodování akcií v platformě R StocksTrader
Obchodování v R StocksTrader

Po nákupu akcií se všechny otevřené pozice (včetně aktivních čekajících příkazů a historie obchodování) objeví ve spodní části plochy v okně pozic. Také na grafu nakoupených akcií na cenové hladině najdete speciální značku označující objem pozice a aktuální zisk/ztrátu. Kliknutím na křížek napravo od této značky můžete pozici okamžitě uzavřít. Pozici můžete také uzavřít kliknutím na částku celkového zisku/ztráty v okně Pozice.

Obchodování v R StocksTrader
Obchodování v R StocksTrader

Mnoho akcií lze nakupovat, ale také prodávat na platformě otevřením short pozic. Zpravidla se jedná o krátké spekulativní obchody zaměřené na zisk na poklesu akciového trhu.

Obchodování Akcií v platformě R StocksTrader

Nákup akcií je moderní a oblíbená investiční metoda. Pro přístup na finanční trhy si budete muset otevřít účet u spolehlivého brokera, vložit na něj finanční prostředky a používat speciální obchodní platformu.

Vícejazyčná platforma R StocksTrader kombinuje moderní technologie a klasický uživatelsky příjemný design. Poskytuje obchodníkům přístup na globální finanční trhy.

Zvládnutí platformy nevyžaduje mnoho času, protože je intuitivní a snadno se používá. Zjistěte více o R StocksTrader na webu RoboMarkets.