V posledních desetiletích řada společností po celém světě zavádí špičkové technologie v sektoru zdravotnictví. Zejména během pandemie koronaviru a po ní došlo k výraznému posílení ve zdokonalování lékařských technologií a vybavení. V tomto článku vám představíme společnost Aclarion Inc.

Nejnápadnější oblastí je diagnostické vybavení, které má smysl, neboť čím dříve se nemoc odhalí, tím větší je šance na úspěšnou léčbu. V tomto článku budeme hovořit o globálním trhu lékařského zobrazování, ve kterém Aclarion Inc. působí.

IPO společnosti Aclarion

Co víme o společnosti Aclarion

Aclarion je americká společnost, která vyrábí diagnostické přístroje. Byla založena v roce 2017 se sídlem v San Mateo v Kalifornii. Generálním ředitelem, prezidentem a ředitelem společnosti Aclarion je Brent Ness, který dříve pracoval ve společnosti Cleerly, Inc.

Společnost již získala investice ve výši 19 milionů dolarů od společností SC Capital, NuVasive a James Peacock. 22. dubna plánuje společnost Aclarion vstoupit na burzu NASDAQ pod symbolem „ACON“.

Rentgen páteře ze zařízení Aclarion

Rentgen páteře ze zařízení Aclarion

Aclarion nabízí NOCISCAN-LS, platformu, která pomáhá lékařům najít zdroj bolesti. Zařízení využívá magnetickou rezonanční spektroskopii (MRS) a patentovaný biomarker pro zlepšení klinických léčebných metod.

Magnetická rezonanční spektroskopie (MRS)

Hlavním cílem společnosti je ukázat výhody svého zařízení co největšímu počtu diagnostických zařízení a naučit jejich lékaře a zdravotnický personál, jak odkrýt všechny funkce a výhody, které platforma nabízí.

Aclarion prodává svůj produkt nemocnicím a lékařským střediskům přímo nebo prostřednictvím zprostředkovatelů. Jedním z nich je společnost NuVasive, která investovala do Aclarionu a nyní se angažuje v distribuci platformy za 20% provizi.

Optimalizace tohoto partnerského schématu je jednou z hlavních priorit emitenta. Aclarion plánuje rozšířit svou partnerskou síť a přilákat nové investory, což pomůže zvýšit efektivitu obchodního modelu a zvýšit prodeje.

Jaké jsou vyhlídky Cílového trhu společnosti Aclarion

Podle zprávy vydané Grand View Research se globální trh lékařského zobrazování v roce 2020 odhadoval na 15,9 miliardy dolarů. Stejná zpráva uvádí, že se očekává, že trh do roku 2028 dosáhne velikosti 23,9 miliardy dolarů. V důsledku toho by průměrné roční tempo růstu mohlo být 5,2 %.

Klíčovými faktory pro růst cílového trhu jsou rostoucí poptávka po diagnóze raných stádií onemocnění a stárnutí populace. Níže uvedený graf ukazuje segmenty globálního trhu lékařského zobrazování v roce 2020.

Čtěte také  IPO společnosti Nava Health MD: Řetězec prémiových klinik
Cílový trh společnosti Aclarion
Cílový trh společnosti Aclarion

Jak si společnost vede Finančně

Podle výkazu S-1/A byly tržby společnosti Aclarion v roce 2021 ve výši 60 260 USD. To je 24% nárůst ve srovnání s rokem 2020. Jak vidíme, tržby nejsou příliš vysoké, ale tempo růstu je docela působivé.

ACON - Finanční výkonnost společnosti
Finanční výkonnost společnosti Aclarion

Finanční zpráva uvádí, že společnost utrácí spoustu peněz na vědecký výzkum (0,78 milionu USD) a administrativní výdaje (1,83 milionu USD).

Pokud porovnáme výše uvedená čísla s rokem 2020, náklady na vědecký výzkum se snížily o 33 %, zatímco administrativní náklady vzrostly o 71 %.

K 30. září 2021 činily celkové závazky společnosti Aclarion 12,1 milionu USD, zatímco peněžní ekvivalenty v rozvaze činily 1,3 milionu USD. To znamená zápornou hotovostní pozici ve výši 1,9 milionu USD za 12ti měsíční období od 30. září 2020 do 30. září 2021.

Podnikání společnosti je v raných fázích a vyžaduje dodatečné financování k rozšíření podílu na trhu a odstranění dluhů. Finanční zpráva ukazuje nízké příjmy a vysoké hrubé, provozní a čisté ztráty. Také je patrné, že jsou použité značné finanční částky na provozní činnosti.

Jaké jsou Silné a slabé stránky Aclarionu

Silné stránky společnosti jsou:

  • Perspektivní cílový trh
  • Vysoká míra růstu výnosů
  • Solidní management
  • Chytrá finanční politika
  • Inovativní produkty

Mezi investiční rizika bychom zahrnuli:

  • Společnost je ztrátová a nevyplácí dividendy
  • Velmi nízký příjem
  • Silná konkurence

Co víme o IPO společnosti Aclarion

Upisovatelem IPO je Maxim Group LLC. Emitent hledá státní investiční kapitál pro financování dalšího výzkumu a vývoje.

Společnost Aclarion nedávno oznámila, že se chystá prodat dva miliony akcií za cenu 4,5–6,5 USD za akcii. Pokud se akcie prodají za střední cenu v rozmezí 5,5 USD, objem IPO může být asi 11 milionů USD.

Upisovatel má 45ti denní opci na nákup až 341 000 akcií navíc. Pokud budou akcie prodány za nejvyšší cenu ve výše uvedeném rozmezí, tržní kapitalizace společnosti Aclarion by mohla dosáhnout 48,5 milionu dolarů.

Prostor pro růst akcií společnosti může být ve stovkách procent. Nákup akcií Aclarion je klasickou rizikovou investicí, což znamená, že by se do takového IPO nemělo investovat více než 1 % portfolia, aby se zmírnila související rizika.