V tomto článku se zaměříme na společnost Nava Health MD Inc., která vlastní řetězec high-tech klinik prémiové kvality. Společnost plánuje provést IPO na NASDAQ dne 23. prosince 2022 pod tickerem NAVA.

Rozvoj a přijetí technologií má pozitivní dopad na mnoho odvětví života, včetně zdravotnictví. To platí nejen pro online konzultace, ale také pro inovativní technologie pro diagnostiku a léčbu pacientů.

Čím se zabývá společnost Nava Health MD

Společnost Nava Health MD Inc. byla zaregistrována v roce 2013 v USA. Funguje v šesti hlavních oblastech:

  • Bioidentická hormonální substituční terapie
  • Komplexní diagnostika těla
  • Regenerační terapie
  • Estetická medicína
  • Dietetika
  • Výroba a prodej bio doplňků stravy

Od roku 2014 je generálním ředitelem Bernie Dancel. Býval spoluzakladatelem společnosti Amerix Corporation, která poskytuje služby správy databází. Vedoucím lékařem společnosti je Douglas Lord, který má více než 40 let zkušeností v porodnictví a gynekologii.

Celkový plán wellness terapie

Celkový plán wellness terapie

V současné době má společnost čtyři kliniky ve Virginii a Marylandu. Společnost také poskytuje telemedicínské služby v 10 státech a Washingtonu. Emitent plánuje otevřít do konce roku 2023 dalších 8 klinik.

Odborníci společnosti Nava Health MD využívají sjednocující přístup k diagnostice, prevenci a léčbě různých onemocnění. Kromě toho společnost vytváří a vyrábí vitamíny a bio doplňky.

Fáze wellness terapie Nava Health MD

Fáze wellness terapie

Díky softwaru vyvinutému odborníky Nava Health MD je pro každého pacienta navržen individuální terapeutický plán. Algoritmy systému jsou založeny na terapeutické metodě navržené týmem Douglase Lorda.

Nava Health MD oblasti podnikání

Oblasti podnikání společnosti

Do 30. června 2022 shromáždila společnost investice ve výši 1,67 milionu USD.

Jaké jsou Vyhlídky cílového trhu

Podle Grand View Research byl globální trh wellness terapie v roce 2021 ohodnocen na 51 miliard USD. Do roku 2030 se očekává, že dosáhne 75,3 miliard USD. CAGR v letech 2022-2030 je 4,38 %.

Hlavním motorem tohoto očekávaného růstu může být zvýšení poptávky po firemních lékařských službách. Očekává se, že firmy budou utrácet více za preventivní zdravotní testy, které mají zvýšit produktivitu práce jejich zaměstnanců.

Kdo jsou Hlavní konkurenti Nava Health MD

  • Virgin Pulse Inc.
  • EXOS Inc.
  • Privia Health Group Inc.
  • Wellsource Inc.
  • Vitality Group Inc.

Jaká je Finanční výkonnost Nava Health MD

V roce 2021 se výnosy Nava Health MD zvýšily o 37,44 % na 6,66 milionu USD, ve srovnání se statistikami z roku 2020. Od ledna do září 2022 se oproti stejným měsícům roku 2021 výkon zlepšil o 93,52 % a dosáhl 9,44 milionu USD.

Čtěte také  Peloton Interactive: Riziková investice

Čistá ztráta v roce 2021 dosáhla 0,31 mil. USD, zatímco v roce 2020 činil čistý zisk 0,47 mil. USD. Čistá ztráta za 9 měsíců roku 2022 dosáhla 0,36 milionu USD, zatímco čistý zisk byl ve stejných měsících roku 2021 0,36 milionu USD.

Finanční výkonnost Nava Health MD

Finanční výkonnost Nava Health MD *

Společnost se dostala do ztráty kvůli výraznému nárůstu provozních nákladů. Například v období leden - září 2022 zaznamenaly primární náklady na zboží a služby ve srovnání se statistikami stejné části loňského roku růst o 94,64 % na 9,7 mil. USD.

K 30. červnu 2022 měla společnost 0,893 milionu USD v hotovosti, zatímco její závazky dosáhly 6,6 milionu USD.

Jaké jsou Silné a slabé stránky společnosti

Silné stránky:

  • Slibný cílový trh
  • Rychlý růst příjmů
  • Kvalifikovaní výzkumníci
  • Diverzifikované podnikání
  • Velké investice do výzkumu a vývoje

Slabé stránky:

  • Silná konkurence
  • Závislost na regulátorech různých států při otevírání nových klinik
  • Neplánuje vyplácet dividendy novým akcionářům

Co víme o IPO Nava Health MD

Upisovatelem IPO je WestPark Capital Inc. Emitent prodá dva miliony běžných akcií. Hrubý zisk může dosáhnout 11,85 milionu USD, mínus opce prodané upisovatelem. Pokud bude IPO úspěšné, tržní kapitalizace Nava Health MD Inc. dosáhne 88,8 milionů USD.

Pro posouzení společnosti lze použít koeficient P/S. Aktuální P/S je 7,91. Za současných podmínek na trhu ve zdravotnictví a biotechnologiích může P/S multiplikátor dosáhnout během období blokování hodnoty 10. V tomto případě může být prostor pro růst ceny akcií Nava Health MD 26,42 % ((10/7,91-1)*100 %).

* – Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

Prezentovaný materiál a informace zde obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87(I)/2017 Kyperské republiky nebo jakékoli jiné formy osobní poradenství nebo doporučení, které se týká určitých typů transakcí s určitými typy finančních nástrojů.