Ne každý stát v USA má perfektní úroveň kvality pokrytí mobilní sítí. Díky tomu jsou služby společností, které vyvíjejí malé mobilní sítě, velmi oblíbené. V dnešním článku si povíme o jedné takové společnosti, Wytec International Inc.

Společnost se specializuje na vývoj technologií používaných pro poskytování mobilních komunikačních služeb pro malé rezidenční oblasti. V prosinci 2021 společnost podala žádost o IPO na NASDAQ pod symbolem „WYTC“.

IPO Wytec International

Co víme o společnosti Wytec International

Wytec International Inc. vyvíjí malé technologie, které pomáhají nasadit pokrytí sítí 5G a LTE v USA. Společnost poskytuje služby 5G sítě jak pro domácnosti, tak pro celá města.

Pro budování síťových projektů používá Wytec technologická řešení, která využívají kapacity několika dodavatelů 5G zařízení současně v kombinaci s vlastním malým mobilním systémem LPN-16.

Mezi klíčové nabídky společnosti patří vlastní služba LTE SmartDAS a technologie přenosu dat LPN-16. Klienty Wytecu jsou soukromé a vládní agentury, které chtějí upgradovat parametry své bezdrátové sítě.

Podnikání společnosti

Wytec International plánuje spolupráci s operátory mobilních virtuálních sítí (MVNO). Budou mít možnost využít technologie společnosti ve svých aktuálních nabídkách. Integrace produktů Wytec do služeb a systémů MVNO je jednou z hlavních konkurenčních výhod společnosti.

MVNO

Emitentovi se podařilo uzavřít smlouvu s Laredo v Texasu na modernizaci malých mobilních řešení ve 42 budovách. Wytec International v současné době také jedná s potenciálními klienty z jiných států o rozšíření svého podnikání.

Je třeba poznamenat, že služby Wytec jsou žádané nejen v USA, ale i v dalších zemích. To otevírá vyhlídky na její obchodní expanzi po celém světě. Během několika kol financování společnost získala více než $22 milionů.

Jaké jsou Vyhlídky cílového trhu Wytec International

Podle Grand View Research se globální trh s 5G produkty a službami pro malé sítě v roce 2019 odhadoval na 310,8 milionu dolarů. Zpráva společnosti Grand View uvádí, že se očekává, že trh do roku 2027 dosáhne 30,8 miliardy dolarů, což by vedlo k průměrnému ročnímu růstu 77,6 %.

Klíčovými faktory růstu cílového trhu jsou rostoucí poptávka po rychlém připojení k mobilnímu datovému přenosu a potřeba operátorů rozšiřovat mobilní sítě. Níže uvedený graf ukazuje historickou a předpokládanou poptávku po 5G malých mobilních sítích.

Čtěte také  Zablokování TikTok v USA - Americké akcie prudce rostou
Cílový trh Wytec International
Cílový trh společnosti Wytec International

Konkurenti Wytec International jsou velcí, dobře postavení poskytovatelé internetu, dodavatelé malých mobilních zařízení, operátoři mobilních sítí a další společnosti v tomto odvětví.

Jak si vede Wytec po finanční stránce

Emitent v době IPO nevytvářel žádný čistý zisk, což je pro mladé společnosti v rané fázi rozvoje pochopitelné. Budeme proto analyzovat finanční výkonnost Wytec pomocí jejích výnosů. V roce 2021 byly tržby společnosti 0,394 milionu dolarů, což je pouze třetina hodnoty z roku 2020.

Společnost aktivně rozšiřuje svou zákaznickou základnu a hledá nové cesty rozvoje. Wytec International očekává, že průměrná faktura a celkové prodeje se v nejbližší budoucnosti zvýší, protože poptávka po technologiích 5G se v USA i na celém světě nutně zvýší.

Finanční výkonnost Wytec International
Finanční výkonnost Wytec International

Čistá ztráta emitenta v roce 2021 byla 6,73 milionu USD. To je 19,12% nárůst ve srovnání s rokem 2020. K 31. prosinci 2021 činily celkové závazky Wytec 2,3 milionu USD a peněžní ekvivalenty v jeho rozvaze byly 0,163 milionu USD.

Jaké jsou Silné a slabé stránky společnosti

Silné stránky společnosti jsou:

  • Vlastní technologie
  • Společnost investuje nemalé peníze do vývoje produktů
  • Strategický plán rozvoje
  • Perspektivní cílový trh
  • Silný management

Seznam slabých stránek je mnohem kratší:

  • Klesající příjmy
  • Žádné čisté zisky
  • Silní konkurenti.

Co víme o IPO společnosti Wytec International

Upisovateli IPO jsou EF Hutton a Benchmark Investments, LLC. Emitent plánuje prodat 3,8 milionu akcií za cenu 4,25 USD za akcii. Objem IPO by mohl být asi 16,15 milionu dolarů. Pokud bude IPO úspěšné, kapitalizace společnosti by mohla být asi 76,83 milionů dolarů.

Vzhledem k tomu, že společnost nevytváří čistý zisk, používáme k posouzení jejích vyhlídek ukazatel poměru ceny a prodejů (P/S ratio). Hodnota P/S emitenta je 195. Můžeme předpokládat, že investoři se více zajímají o vyhlídky růstu podniku než jeho současné výsledky. Nákup akcií Wytec International je tedy klasickou rizikovou investicí.