RoboMarkets: důležité informace ohledně štěpení akcií společnosti Alphabet dne 18. července 2022

13.07.2022 / 17:25

Vážení Klienti a Partneři,

dne 18. července 2022 projdou akcie společnosti Alphabet štěpením. Štěpení akcií je korporátní událost, v jejímž důsledku společnost zvyšuje počet vydaných akcií o konkrétní multiplikátor a snižuje hodnotu každé akcie o stejný multiplikátor.

Alphabet provede štěpení akcií v poměru 20:1 (1 akcie bude rozdělena na 20).

Jak to ovlivní pozice a pokyny?

Pokud máte otevřené pozice s akciemi společnosti Alphabet nebo takové pozice plánujete otevřít, věnujte prosím pozornost následujícím změnám, které vejdou v platnost od 15. července 2022:

Účty MetaTrader 4 / MetaTrader 5

Procedura štěpení proběhne 18. července a bude dokončena před začátkem obchodní seance v USA v 16:30 hodin (času serveru).

  • Všechny čekající příkazy (Buy Limit, Buy Stop, Sell Limit, Sell Stop, Buy Stop Limit, Sell Stop Limit, Stop Loss a Take Profit) s tickerem GOOGL budou zrušeny.

  • U pozic s GOOGL bude otevírací cena vydělena 20.

  • Objem každé otevřené pozice v GOOGL se vynásobí 20.

Vezměte prosím na vědomí, že pokud používáte Expert Advisor (EA), doporučujeme, abyste si u jeho vývojářů ověřili, zda jeho kód nepotřebuje nějaké úpravy, aby byla zajištěna správná interpretace údajů o ceně po štěpení akcií.

Účty R StocksTrader

Procedura štěpení proběhne 18. července a bude dokončena před začátkem obchodní seance v USA v 16:30 hodin (času serveru).

  • Během procesu štěpení budou všechny aktivní čekající příkazy (Buy Limit, Buy Stop, Sell Limit, Sell Stop, Buy Stop Limit, Sell Stop Limit, Stop Loss a Take Profit) u tickerů GOOGL, GOOGL.nq, GOOG a GOOG.nq zrušeny.

  • U pozic s tickery GOOGL, GOOGL.nq, GOOG a GOOG.nq otevřených před štěpením bude otevírací cena vydělena 20.

  • Objem všech otevřených pozic s GOOGL, GOOGL.nq, GOOG a GOOG.nq se vynásobí 20.

  • Všechny pozice u kteréhokoliv z těchto instrumentů ve stejném směru a na stejném účtu budou spojeny do jedné nové pozice. Tato nová pozice bude mít otevírací cenu a objem založený na průměrné vážené ceně všech pozic držených před štěpením.

Historické cenové grafy v obchodním terminálu budou aktualizovány tak, aby odrážely nové ceny výše uvedených instrumentů.

Všechny ostatní aspekty obchodních podmínek zůstanou nedotčeny. Vezměte prosím tyto informace v úvahu při plánování svých obchodních aktivit.

S pozdravem,
Tým RoboMarkets

https://www.robomarkets.cz/about/company/news/show/4559-split-stock-alphabet-18072022/